Buletin informativ, trimestrul al II-lea 2022

Buletin informativ, trimestrul al II-lea 2022

Primăvara a fost specială în Parcul Natural Lunca Mureșului: Ne-au vizitat peste 1500 de copii, care au avut parte de activități specifice de educație ecologică (ateliere de producere a hârtiei și cernelii, parcurgerea de trasee educative, plimbări cu bicicletele etc.).

Au continuat, ca de obicei, acțiunile de patrulare, monitorizare a florei și faunei și cele de igienizare, alături de lucrări de întreținere a traseelor turistice și a locurilor de popas. 

Reprezentanții administrației parcului au participat, tot în trimestrul al II-lea, la Ziua Europeană a Parcurilor, desfășurată în Parcul Natural Apuseni, precum și la tabăra educativă Junior Ranger, în Parcul Național Retezat.

În colaborare cu Asociația EuroMediu, în Parcul Natural Lunca Mureșului a fost organizată prima ediție a concursului de biciclete XC Ceala, la care au participat aproximativ 150 de persoane.

Și, foarte important, pe data de 4 iunie a fost sărbătorită, alături de numeroși invitați, Ziua Parcului Natural Lunca Mureșului.