Junior ranger la munte și la luncă

Se dă startul la înscrieri pentru Taberele Junior Ranger în Parcul Național Retezat și Junior Ranger în Parcul Natural Lunca Mureșului. Cele două tabere realizate în cadrul proiectului Junior Ranger și la munte și la luncă sunt adresate elevilor din comunitățile limitrofe celor două arii naturale protejate (Parcul Național Retezat și Parcul Natural Lunca Mureșului) cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani care vor participa gratuit timp de 5 zile într-o tabără de Junior Ranger. Vor fi selectați câte 15 elevi în fiecare tabără, în urma selecției participanților la concursul cu tema „Natura din jurul nostru”.

IMPORTANT! Înscrierile la concursul „Natura din jurul nostru” se derulează în perioada 25 Mai – 10 Iunie se fac conform Regulamentului.

Asociația Rangerilor din România în parteneriat cu R.N.P. ROMSILVA – Administrația Parcului Național Retezat R.A. și R.N.P. Romsilva – Administrația Parcului Natural Lunca Mureșului R.A. derulează în perioada Mai – Octombrie 2023 proiectul Junior Ranger și la munte și la luncă, finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România  prin programul Spații Verzi, componenta Arii Naturale Protejate.

IMPORTANT! Costurile legate de organizarea taberelor vor fi acoperite integral de către organizatori, incluzând cazarea, masa şi activităţile conexe desfăşurate în timpul taberelor. Transportul la locația desfășurării taberei se va face cu trenul, ținând cont de importanța și beneficiile transportului ecologic. Trenul este un mijloc de transport cu emisii mai reduse comparativ cu automobilele, promovând astfel un stil de viață mai durabil și respectuos față de mediu.

Cu ocazia celor 5 zile în tabără, participanții vor avea ocazia să petreacă timp în aer liber, să înveţe despre natură și rolul ariilor protejate prin intermediul jocurilor, să exploreze şi să experimenteze rolul de Ranger în ariile protejate, pentru a înţelege mai bine cum anume putem proteja natura. În cadrul taberelor vor fi organizate excursii în aria protejată, competiţii pe echipe, plimbări cu bicicleta, canoe sau tiroliană în funcţie de specificul fiecărei arii protejate.

Proiectul Junior Ranger și la munte și la luncă este derulat de către  Asociația Rangerilor din România și este finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România  prin programul Spații Verzi, componenta Arii Naturale Protejate.

 

Descarca regulament

Informații suplimentare:

Manager proiect Lucia Ursu

Mail: lucia@retezat.ro

Telefon: 0742120469

Event Details

Start Date : 2023-05-25

End Date : 2023-06-10

Event Venue

Address : Pădurea Ceala, Municipiul Arad, jud. Arad

E-mail : lucia@retezat.ro

Phone : 0742120469