Descrierea programului turistic

Programul include plimbări cu bicicleta, cu canoe, urmărirea păsărilor şi mamiferelor din observatoare, vizitarea unei mănăstiri şi a unei biserici ortodoxe, vizita unei păduri naturale de fag şi gorun, a unui sălaş şi a unei biserici ortodoxe.
Prima zi
Punctul de plecare este Centrul de Vizitare Ceala, situat în pădurea cu acelaşi nume din apropierea Municipiului Arad (4 km din centrul oraşului). Se face o plimbare cu bicicleta în Pădurea Ceala după care are loc îmbarcarea în canoe. Plimbarea cu canoe are loc de la Arad la Pecica (cca 25 km pe apă) durează 3-4 ore. La sosire se serveşte masa de prânz într-un cadru plăcut, la un restaurant din apropierea locului de acostare. Se trece Mureşul cu Bacul şi se merge pe dig până la mănăstirea Bezdin. Se vizitează Mănăstirea Bezdin, după care cu ajutorul binoclurilor se pot observa păsările din observatorul ornitologic situat în apropierea acestei mănăstiri. Deplasarea spre Centrul de vizitare Ceala se face apoi cu mijloace auto.Cina şi cazarea au loc la Centrul de vizitare Ceala.
Ziua a doua
După micul dejun are loc plecarea cu maşina în Rezervaţia Naturală Runcu Groşi situată la 75 km de Arad. Are loc vizita unei păduri cvasi-virgine de gorun şi fag urmând un traseu amenajat în această pădure. După servirea prânzului la marginea acestei rezervaţii se va vizita un sălaş folosit de localnicii din Groşii Noi ca adăpost pentru animale. La final se va vizita o biserica ortodoxă de lemn din localitatea Groşii Noi.După întoarcerea în Arad se va servi cina la Centrul de vizitare Ceala.
Ziua a treia
După servirea micului dejun are loc o plimbare cu biciclete de la Arad la Pecica pe un traseu cu o lungime de cca. 25 km în cea mai mare parte de-a lungul Râului Mureş. Este o plimbare plăcută prin care se ajunge de multe ori la Mureş, putându-se vedea păsările care cuibăresc sau se hrănesc de-a lungul lui. La sosire se serveşte tot la acelaşi restaurant masa de prânz. Tot cu bicicleta are loc o deplasare până în Zona de protecţie integrală Prundul Mare. Aici se vizitează balta cu nuferi şi zona de protecţie integrală Prundul Mare. Cină şi cazare la Centrul de vizitare Ceala Programul turistic este valabil începând cu luna martie până în luna octombrie.
Durata programului Program turistic de 3 zile care include 3 nopţi de cazare, 3 mese pe zi.
Preţ desfăşurare program/persoană -149 Euro (include închirierea binoclurilor şi bicicletelor, vestă de salvare, ghid din partea administraţiei parcului, transportul, cazarea şi mesele).
Echipament necesar pentru turişti – pelerină de ploaie, ochelari de soare, pălărie de soare. În plus, este foarte important ca fiecare turist să aibă cel puţin 2 litri de apă pe parcursul traseului (în timpul verii, bocanci de teren).
Dificultate/cerinţe fizice - Minime Parcurgerea traseului presupune un efort fizic mediu spre ridicat şi nu este recomandat minorilor neînsoţiţi şi nici persoanelor care, din diverse motive, nu pot depune efort fizic pentru mai multe ore.