În trimestrul I al anului, activitățile rangerilor și ale celorlalți angajați ai administrației parcului au fost dintre cele mai diverse, materializate în acțiuni de patrulare, monitorizare a florei și faunei, igienizare, conștientizare și educație ecologică.
În plus, a fost finalizat și dat în folosință un traseu educativ silvo-cultural în lungime de 1,3 km, dotat cu puncte de informare cu coduri QR, care pornește de la Centrul de Vizitare Ceala până la lacul Măltăreț. Acesta a fost realizat în colaborare cu Direcția Silvică Arad și Asociația Rangerilor din România.
De asemenea, au fost efectuate lucrări de întreținere la traseul Tuni Lăstunul și a locurilor de popas de la Centrul de Vizitare Ceala.
Tot în primul trimestru al anului, responsabilul de Educație Ecologică a participat la un curs în domeniu susținut de Departamentul Arii Protejate al Regiei Naționale a Pădurilor.
Nu în ultimul rând, au continuat activitățile de educație ecologică în școlile din Pecica, Cenad, Sânnicolaul Mare și Saravale, în cadrul proiectului POIM 2.