În trimestrul al II-lea al anului, educația ecologică a ocupat un loc de cinste la Centrul de Vizitare Ceala, unde 2500 de copii au participat la atelierele de producere a cernelii și reciclare a hârtiei și au învățat despre floră și faună pe traseul silvo-cultural dintre sediul parcului și lacul Măltăreț, traseu pe care l-au parcurs ghidați de rangeri.
Activitățile angajaților administrației parcului s-au materializat și în acțiuni de patrulare, monitorizare a florei și faunei, igienizare, curățare a traseelor și întreținerea infrastructurii de vizitare.
Tot în trimestrul al II-lea, în 28 iunie, a fost sărbătorită Ziua Parcului Natural Lunca Mureșului, când la Centrul de Vizitare Ceala au avut loc activități sportive, educative și jocuri recreative.
În iunie, Centrul de Vizitare a găzduit, timp de o săptămână, tabăra Junior Ranger, la care au participat 15 copii din județul Hunedoara.
Nu în ultimul rând, au continuat activitățile de conștientizare în școli, la Șeitin, Semlac, Sânpentru Mare și Secusigiu, în cadrul proiectului POIM 2, precum și cele de informare și conștientizare a comunităţilor locale din localităţile de pe teritoriul şi din vecinătatea Parcului Natural Lunca Mureșului şi a ariilor protejate conexe.