3. Admirarea peisajului pe Mureș

Descrierea programului turistic
Cel mai apreciat eco-tur din Parcul Natural Lunca Mureşului este excursia în canoe pe Râul Mureş. De-a lungul râului, sălciile aplecate formează adevărate tuneluri prin care turiştii trec, purtaţi de valurile line ale Mureşului. Dat fiind numărul mare de specii şi exemplare de păsări din zonă, este foarte probabil să fiţi însoţiţi în călătoria dumneavoastră de astfel de vietăţi minunate. Insulele copleşite de vegetaţie şi plajele cu nisip de pe traseul propus de administraţia parcului, completează o privelişte unică, iar ghidul vă va oferi informaţii interesante despre Lunca Mureşului. Tururile se organizează de obicei de la Arad la Pecica (cca 20 km pe apă), durează 3-4 ore, iar numărul maxim de turişti într-un grup este 18 (minimum 4). La sosire se poate servi masa de prânz într-un cadru plăcut, la un restaurant din apropierea locului de acostare. Canoele se transportă în amonte cu ajutorul unei remorci speciale, iar turiştii sunt transportaţi cu microbuzul înapoi la Arad.Excursiile pe Mureş se organizează de primăvara (Martie) până toamna (Octombrie).Punctul de plecare şi de preluare a ambarcaţiunilor este Centrul de Vizitare Ceala, situat în pădurea cu acelaşi nume din apropierea Municipiului Arad (5 km din centrul oraşului).
Durata programului: 6 ore (inclusiv pregătirea prealabilă, instructajul şi transportul retur la Arad cu microbuzul)
Preţ desfăşurare program/persoană 17 Euro (include închirierea canoelor, vestă de salvare, ghid din partea administraţiei parcului, transportul în amonte a ambarcaţiunilor şi a turiştilor)
Echipament necesar pentru turişti – pelerină de ploaie, ochelari de soare, pălărie de soare. În plus, este foarte important ca fiecare turist să aibă cel puţin 2 litri de apă pe parcursul traseului. De asemenea, chiar dacă se optează pentru servirea dejunului la restaurantul din apropierea locului de acostare final, este indicat ca turiştii să aibă şi 1-2 sandwich-uri în rucsac.
Dificultate/cerinţe fizice minime Parcurgerea traseului presupune un efort fizic mediu spre ridicat şi nu este recomandat minorilor neînsoţiţi şi nici persoanelor care, din diverse motive, nu pot depune efort fizic pentru mai multe ore.