Lăcar

La o poveste cu lăcarul mare (Acrocephalus arunctinaceus)
Nu, nu este un orăcăit de broaște, este o ”conversație” dintre lăcarii mari (Acrocephalus arunctinaceus) surprinsă pe un lac din Parcul Natural Lunca Mureșului.
Lăcarul mare, oaspete de vară în România, se pregătește zilele acestea de migrația spre Africa și se va reîntoarce anul viitor, prin martie/aprilie când are loc împerecherea. Puii (între 3-6) sunt hrăniți de ambii părinți, iar după aproximativ 2 săptămâni de la eclozare, aceștia părăsesc cuibul.
Lăcarul mare frecventează zonele mlăștinoase, cu lacuri și bălți, unde predomină stuful și ierburile înalte – absolut necesare pentru construirea cuibului și pentru adăpost. Consumă cu precădere nevertebrate (insecte, păianjeni), uneori diverse semințe.

Distrugerea habitatelor și poluarea apelor se numără printre principalele amenințări la adresa populației de lăcari mari.
Video credit: Gabi Herlo și Iri Oberșan

 

Pentru vizualizarea filmului click aici

Ne puteti vizita

Pădurea Ceala, nr. F.N.,
loc. Arad, jud. Arad

Indicații traseu
Contact

tel: (004)0257-258-010
Mobile: (+4)0257-258-010

Email: parc@luncamuresului.ro
Program

Luni-Joi: 8:00 - 16:30
Vineri: 08:00 - 14:00
Weekend: închis, cu excepția apr - sept: 10:00 - 17:00

 Regia Natioanala a Padurilor - ROMSILVA